Coronamaatregelen 2020

Laatst geüpdatet: 23/10/’20 (wijziging in mondmaskerplicht)

Beste KSA’ers, ouders en sympathisanten

We zitten in een speciale periode waarin we als KSA onze activiteiten net een klein beetje anders moeten geven omwille van de corona-crisis. Net zoals de scholen, hebben wij ook een kleurencode die we nauw opvolgen. Vanaf 24/10 zitten we in code oranje. De leiding heeft zijn best gedaan om een zo goed mogelijk plan op te stellen zodat jullie gezond naar de KSA kunnen komen.

Indien uw zoon/dochter 5 dagen voor een activiteit symptomen heeft vertoond/ziek is geweest raden wij ten strengste aan om thuis te blijven.

Bubbels van 50
Deze maatregel doet misschien wel een belletje rinkelen. Net zoals op kamp mogen we nu maar activiteit geven in bubbels van 50 personen, leiding en leden. Elke ban krijgt dus zijn eigen bubbel, zo zijn we vrij wel zeker dat we niet met te veel gaan zijn. Is dat toch het geval, dan splitsen we de groep en de leiding op zodat de activiteit toch nog van een leien dakje kan lopen.

Mondmaskers
We vragen jullie vanaf 12 jaar (ja ouders, jullie dus ook bij ophalen/afzetten van uw kind) een mondmasker op te zetten gedurende de hele activiteit, zo kom je zeker niet in contact met een andere bubbel of andere ouders. Vanaf 24/10 zal de leiding ook gedurende de hele activiteit hun mondmasker dragen.

Handhygiëne
Zoals jullie wel weten is handhygiëne nog steeds super belangrijk. Als je aan het lokaal aankomt, zal je zien dat er ontsmettingsmiddel klaar staat. We vragen jullie dan ook om jullie handen even te ontsmetten als je aankomt. Als je naar het WC gaat tijdens een activiteit, was je ook zeker je handen hierna.

Aanwezigheidslijst
Ook moeten we een verplichte registratie doen van iedereen die naar de activiteiten komt. De leiding zal dus in het begin van elke activiteit aanduiden dat jij erbij was. Hopelijk hebben we veel volle lijsten!

Circulatieplan
Omdat het op zaterdagnamiddag altijd heel druk is aan het lokaal, door zowel de Scouts als de KSA, hebben we in samenspraak met de Scouts een circulatieplan opgesteld. Iedereen die zonder fiets komt, zal via de ingang naast café ‘Den Biechtstoel’ naar boven moeten komen. Als je wel met de fiets komt, kan je je fiets nog steeds in de fietsenstalling zetten. De oprit zal in 2 gedeeld worden zodat aankomende en vertrekkende mensen gescheiden zijn. Bij aankomst zal iedereen langs links moeten wandelen, bij vertrek langs rechts. Zo kunnen jullie ten allen tijden aan jullie fiets. Aan alle ouders: zet jullie fiets niet in de fietsenstalling, anders moet je een rondje extra doen.

De leiding hoopt dat alles duidelijk is voor jullie. Moest dat niet zo zijn kan je altijd een mailtje sturen via het volgende adres: hoofdleidingksabeerse@gmail.com. Onze hoofdleiding, Lise is ook bereikbaar via SMS: 0491 12 56 38.

Wij kijken er alvast naar uit jullie elke zaterdag te zien en er een top jaar van te maken!
Tot snel!
De leiding

%d bloggers liken dit: